Tiffany Haddish Presents: They Ready

Aug. 14, 2019

2Sezon 2 Feb. 02, 2021
1Sezon 1 Aug. 14, 2019

Gdzie obejrzeć Tiffany Haddish Presents: They Ready serial online?

Tiffany Haddish Presents: They Ready: Tiffany Haddish zaprasza na półgodzinne występy sześciu wschodzących gwiazd stand-upu. Szóstka bardzo różnych komików zaproszonych przez Tiffany Haddish prezentuje swoje zabawne żarty w serii pełnych energii występów.

Stand-up (komedia)

Stand-upkomediowa forma artystyczna w postaci monologu przed publicznością.

W przeciwieństwie do kabaretu stand-up opiera się bardziej na charyzmie wykonawcy oraz kontakcie z publicznością niż na dopracowaniu każdego wiersza przedstawienia i wartości artystycznej. Artyści stand-upowi za główny cel stawiają sobie rozbawienie publiczności, przywiązują mniejszą wagę do kwestii artystycznych (piosenek i dekoracji znanych z kabaretów).

Nazwa stand-up pochodzi z Ameryki, gdzie, jeśli chodzi o popularność, stand-up zajmuje miejsce w Polsce należące do kabaretów. W Stanach istnieją specjalne kluby zaopatrzone w miejsca do siedzenia i stoliki oraz scenę. Podczas tzw. open mic prawie każdy może wejść na scenę i rozpocząć swój występ. Dzięki takiej formule ten gatunek jest niezwykle przyjazny dla początkujących artystów, bardzo łatwo jest tam zacząć. Od połowy pierwszej dekady XXI wieku serwisy internetowe wideo z treściami od ich użytkowników takie jak m.in. YouTube są również miejscem występu stand-uperów, a dzięki temu występy komików można oglądać w Internecie.

Czym jest Stand up?

Stand up to improwizowany monolog. Pozbawiony jest wymyślnych dekoracji, czy szczegółowego, z góry ustalanego scenariusza. Komik stający oko w oko z publicznością ma jedno, szalenie trudne zadanie. Musi rozbawić ludzi do łez. Podczas występu wiele rzeczy dzieje się spontanicznie. Artysta nie skupia się tylko na swoim programie, ale także zwraca uwagę na publikę, wchodzi w polemikę z ludźmi, reaguje na to, co się dzieje poza sceną. Jeżeli wśród publiczności coś się wydarzyło: ktoś coś krzyknął czy rozbił kufel, komik często się do tego odnosi.

Stand up to kontrowersyjna sztuka, w której nie ma tematów tabu. Żartuje się z tematów zakazanych, takich jak płeć, mniejszości seksualne, religia, kolor skóry, czy polityka. Dowcipy potrafią zniesmaczyć, zaszokować, ale przede wszystkim mają za zadanie rozśmieszyć widzów do granic możliwości. Komicy bardzo często opowiadają o swoich indywidualnych przeżyciach, przemyśleniach. Skupiają się na swoim życiu, radościach, rozterkach, czy niepowodzeniach.

Tiffany Haddish Presents: They Ready serial online cda zalukaj

Tiffany Haddish Presents: They Ready