Ogldaj za darmo w Amazon Prime Video!

Dostępne wszystkie sezony i odcinki!

The Sandman Serial Online.

Obecnie oglądających: 613

The Sandman

Aug. 05, 2022

WYSZUKIWARKI SERIALI

147 komentarzy
Zaloguj się, aby móc dodawać komentarze.

1Sezon 1 Aug. 05, 2022

Gdzie obejrzeć The Sandman serial online?

The Sandman to adaptacja kultowej serii komiksów o tym samym tytule. W rolę Morfeusza wciela się Tom Sturridge. Bohater powraca do swojego królestwa snów po tym, jak został uwięziony przez śmiertelników.

Opis serialu

„Jestem królem Snów, władcą świata koszmarów” – przedstawia nam się w pierwszym zwiastunie serialowy Sandman (Tom Sturridge, „Sweetbitter”), a potem poznajemy kolejne postacie z rozbudowanego komiksowego świata. Oprócz tych, o których wiedzieliśmy wcześniej, podczas panelu ogłoszono, że do obsady dołączył Mark Hamill („Gwiezdne wojny”) jako Merv Pumpkinhead, woźny krainy Morfeusza.

Fabuła serialu

Netflix określa „Sandmana” jako „bogate połączenie współczesnego mitu i mrocznej fantazji, w którym płynnie przeplatają się współczesna fikcja, dramat historyczny i legenda”. Zgodnie z oficjalnym opisem, w serialu poznamy świat, do którego trafia każdy i każda z nas. Wystarczy tylko zamknąć oczy i zasnąć… To miejsce zwane Śnieniem, w którym Władca Snów, Sandman nadaje kształt wszystkim naszym najgłębiej skrywanym lękom i fantazjom.

Po tym jednak jak Sen zostaje nieoczekiwanie porwany i staje się więźniem przetrzymywanym przez całe stulecie, jego nieobecność daje początek całej serii zdarzeń, które na zawsze odmienią światy snu i jawy. Aby przywrócić porządek, Sen musi odbyć długą podróż w czasie i przestrzeni oraz naprawić błędy, które popełnił podczas swojego niezwykle długiego trwania. Na swej drodze ponownie spotyka on dawnych przyjaciół i wrogów, a także poznaje nowe istoty – kosmiczne i ludzkie.

Obsada serialu

W obsadzie „Sandmana” znajdują się m.in. Gwendoline Christie („Gra o tron„) jako Lucyfer; Vivienne Acheampong („The Witches„) jako Lucienne, główna bibliotekarka krainy Snu; Charles Dance („Gra o tron”) jako Roderick Burgess, szarlatan, szantażysta i mag, którego nikczemne postępowanie wprawia w ruch całą historię w komiksie; oraz Boyd Holbrook („Narcos„) jako Koryntczyk, zbiegły koszmar, który chce sprawdzić, co świat ma do zaoferowania.

Oprócz tego na naszych ekranach pojawią się Asim Chaudhry („Wonder Woman 1984”), Sanjeev Bhaskar („Unforgotten”), Jenna Coleman („Doktor Who”), Kirby Howell-Baptiste („Dobre Miejsce”), Madison Alexander Park („Cowboy Bebop”), David Thewlis („Fargo”) i nie tylko. Głównym scenarzystą i showrunnerem serialu jest Allan Heinberg („The Catch”, „Wonder Woman”), a wspomagają go Neil Gaiman i David S. Goyer jako scenarzyści i producenci.

The Sandman serial online cda zalukaj za darmo

The Sandman
Oryginalny tytuł The Sandman