Sprzątaczka – Maid

Oct. 01, 2021

1Sezon 1 Oct. 01, 2021

Gdzie obejrzeć Sprzątaczka – Maid serial online?

Inspirację dla serialu „Sprzątaczka – Maid” stanowiły wspomnienia Stephanie Land zatytułowane „Sprzątaczka. Jak przeżyć w Ameryce, będąc samotną matką pracującą za grosze”, które trafiły na listę bestsellerów „New York Timesa”. Jego główną bohaterką jest Alex – samotna matka, która po odejściu od przemocowego partnera podejmuje się pracy jako sprzątaczka w cudzych mieszkaniach. Ledwo wiążąc koniec z końcem i z trudem unikając bezdomności, Alex chce zapewnić lepsze życie swojej córce, Maddy. Przedstawiony z perspektywy zdesperowanej, lecz zdeterminowanej kobiety serial nakreśla wzruszający, brutalnie szczery, inspirujący, a czasami zabawny portret matki, która gotowa jest pokonać wszelkie trudności. Walcząca z biedą i biurokracją samotna matka zostaje sprzątaczką, aby związać koniec z końcem.

Premiera serialu

Premiera miniserialu Sprzątaczka przewidziana jest na jesień tego roku. Zanim produkcja zadebiutuje na największej platformie streamingowej, można zobaczyć pierwszą wideo zapowiedź. Teaser został przygotowany przez amerykański oddział Netflixa i przedstawia bohaterkę opowiadającą o początku spisywania swoich wspomnień z pracy u bogaczy na kartach najwierniejszego przyjaciela – pamiętnika.

Obsada serialu

To produkcja amerykańska z całkiem niezłą obsadą aktorską. W roli Alex zobaczymy Margaret Qualley, znaną z filmów: Pewnego razu… w Hollywood, Fosse/Verdon, Pozostawieni czy Notatnik śmierci.

W serialu zobaczymy także Andie MacDowell, która wcieliła się w rolę Pauli. Aktorkę kojarzymy z ról w filmach: Cztery wesela i pogrzeb, Dzień świstaka, Seks, kłamstwa i kasety wideo czy Zabawa w pochowanego. Kolejną znaną twarzą będzie występująca w roli Rose Anike Noni Rose. Znamy ją z ról w filmach: Kolorowe ptaki, O dzień za późno, o dolara za mało czy serialu Małe ogniska.

Twórczynią serialu jest Molly Smith Metzler, która ma na swoim koncie takie produkcje jak: Orange Is the New Black, Shameless – Niepokorni i Bez zobowiązań. Reżyserami kolejnych odcinków są John Wells (Ostry dyżur, W firmie, Ugotowany, Sierpień w hrabstwie Osage) oraz Helen Shaver (Pustynia serca, Mroczne dziedzictwo, Szkoła czarownic, Columbo).

Opinie o serialu

Opisywana serialowa produkcja może spodobać się przede wszystkim fanom opowieści opartych na faktach. Może przypaść do gustu także zwolennikom ekranizacji książek, w tym przypadku pamiętnika. Jak wiemy na Netfliksie nie brakuje filmów i seriali bazujących na literaturze. Spodoba się zapewne także fanom komediodramatów. To w końcu swoista dokumentacja niełatwej, często uznawanej za upokarzającą, pracy sprzątaczki.

Sprzątaczka - Maid serial online cda zalukaj za darmo

Sprzątaczka – Maid