Skazana

Jan Jankowski isAndrzej Bednarek
Andrzej Bednarek

Zwiastun

Gdzie obejrzeć Skazana serial online?

Skazana: Sędzia Alicja Mazur znana ze swojej surowości wobec przestępców zostaje oskarżona o zabójstwo, którego nie popełniła. Trafia do więzienia, gdzie musi przetrwać wśród kobiet, na które sama wydała wcześniej wyrok. Przy życiu trzyma ją nastoletnia córka oraz chęć zemsty na tych, którzy ją wrobili. Czy poradzi sobie z czyhającym za każdym rogiem zagrożeniem? W więzieniu Alicja będzie musiała walczyć o sprawiedliwość i udowodnić swoją niewinność. Szybko przekona się, że cela to miejsce, które zmienia każdego. Ją również. Prawo, w które tak wierzyła, egzekwowała i któremu służyła, nagle zawodzi. Żeby przetrwać, będzie musiała przyjąć obowiązujące zasady gry.

Fabuła serialu

Alicja Mazur, sędzia Sądu Okręgowego to kobieta, która osiągnęła zawodowy sukces. Przyzwyczajona do życia na wysokim poziomie, szczęśliwie zakochana w idealnym mężczyźnie. Charyzmatyczna, bardzo inteligentna, ambitna i zawsze stojąca na straży prawa. Na pozór zna się na ludziach, potrafi szybko przejrzeć ich zamiary. Do czasu, gdy sama trafia do zakładu karnego dla kobiet, gdzie znajdzie się na samym dole więziennego układu pokarmowego. Czy przetrwa w nowej dla siebie rzeczywistości? W więzieniu Alicja będzie musiała walczyć o sprawiedliwość i udowodnić swoją niewinność. Szybko przekona się, że cela to miejsce, które zmienia każdego. Ją również. Prawo, w które tak wierzyła, egzekwowała i któremu służyła, nagle zawodzi. Żeby przetrwać, będzie musiała przyjąć obowiązujące zasady gry.

Recenzja serialu

Skazana jest więc kolejną sztampową produkcją stacji TVN, która pod płaszczykiem bezkompromisowości kryje te same wyświechtane schematy. Nie dajcie się zwieść ponurej tonacji i promującej serial zakapturzonej Agacie Kuleszy. Premierowy odcinek sugeruje, że więzienna opowieść ze Skazanej będzie miała w sobie więcej ze Prison Break, a nie z Więzienia Oz. Na pewno znajdą się fani takiej estetyki, ale głębszych treści tu nie uświadczymy.

Jak w tym wszystkim odnajduje się Agata Kulesza? Zdecydowanie średnio na jeża. Kinomani wiedzą dobrze, że aktorka swoim talentem potrafi dodać blasku różnorakim fabułom. Tutaj tego się nie czuje. Kulesza głównie jedzie na autopilocie, odhaczając kolejne wątki i epizody. Ani przez moment nie wspina się w swojej interpretacji ponad przeciętność. Z drugiej strony, scenariusz nie daje jej wielkiego pola do popisu. Można odnieść wrażenie, że wielu wspaniałych wykonawców podchodzi do produkcji TVN-u taśmowo. Zdają sobie sprawę, co to za formaty. Zbyteczne jest stawanie na rzęsach, żeby zachwycić publiczność, bo po prostu nikt tego nie oczekuje. Smutna i niebezpieczna tendencja.

Skazana serial online cda zalukaj za darmo

Skazana
Oryginalny tytuł Skazana