Remiza. Zawsze w akcji!

Robert Orzechowski
Mariusz Czajka isStaszek Orzechowski
Staszek Orzechowski

Gdzie obejrzeć Remiza. Zawsze w akcji! serial online?

Remiza. Zawsze w akcji!: Strażacy z Ochotniczej Straży Pożarnej w Brzezinach jeżdżą do pożarów, wypadków drogowych czy powodzi. Często muszą wykazać się męstwem i odwagą, ale na co dzień wiodą zwyczajne życie – są mechanikami, policjantami, nauczycielami. Zespołowi przewodzi Robert, młody wdowiec, który wychowuje córeczkę Karolinę i tworzy związek z koleżanką z remizy, Magdą. Jego poukładanie życie burzy pojawienie się licealnej miłości, Ewy.

Fabuła serialu

W małych miejscowościach, takich jak wieś Brzeziny, centrum życia społecznego i towarzyskiego stanowi remiza strażacka. Tam odbywają się lokalne uroczystości i wesela, działają wiejskie koła gospodyń, a młodzież spotyka się na dyskotekach. Nie możemy jednak zapomnieć o gospodarzach tego miejsca. O strażakach Ochotniczej Straży Pożarnej mieszkańcy mówią, że to bohaterowie, którzy bez wahania ruszają z pomocą do pożarów, powodzi czy wypadków drogowych. Nie są zawodowymi strażakami – niektórzy pracują w szkole, inni są policjantami lub mechanikami. Jednak, gdy słyszą wyjącą syrenę, rzucają wszystko i pędzą do remizy.

Serial pokazuje strażaków nie tylko jako dzielnych i niezłomnych herosów, którzy wygrywają z groźnym żywiołem. Widzimy ich także jako zwykłych, pełnych słabości ludzi, którzy czasem przegrywają z codziennymi problemami, szukają szczęścia i przeżywają porażki.

Każdy odcinek serialu opowiada oddzielną historię, związaną z licznymi zadaniami straży pożarnej: gaszeniem pożarów, usuwaniem skutków klęsk żywiołowych i wycieku toksycznych substancji czy asystowaniem policji w poszukiwaniach zaginionych. Niekiedy te sytuacje są niezwykle dramatyczne, ale bywają też humorystyczne i zabawne. Wszystkie łączy zespół strażaków, którego komendantem jest Robert, młody wdowiec z małą córeczką Karoliną. Jego spokojne życie, oparte na pracy, trosce o najbliższych i związku ze strażaczką Magdą, burzy nagłe pojawienie się licealnej miłości, Ewy. Ewa, siostra Magdy, wraca po dwunastu latach do rodzinnej wsi. Dawne uczucie ożywa, ale czy można wrócić do tego, co było, nie krzywdząc innych?

Obsada serialu

W obsadzie serialu „Remiza” oprócz Mariusza Czajki znaleźli się zdolni aktorzy młodego pokolenia: Ziemowit Wasielewski, Sylwia Drzycimska, Mateusz Dymidziuk, Jan Mizerski i Łukasz Oleś. Twórcom „Remizy” zależało na tym, by pokazać nie tylko spektakularne akcje strażaków, ale także prawdziwe życie małej społeczności w Brzezinach. W „Remizie” nie zabraknie także wątków komediowych, bo tutaj odbywają się wiejskieimprezy, jest zespół, który gra disco polo. Liderem kapeli jest jeden ze strażaków, Jakub Wysocki (Jan Mizerski).

Remiza. Zawsze w akcji! serial online cda zalukaj

Remiza. Zawsze w akcji!
Oryginalny tytuł Remiza. Zawsze w akcji!
Data pierwszej emisji Sep. 06, 2021
Data ostatniej emisji Sep. 08, 2021