Receptura

Aug. 29, 2021

1Sezon 1 Aug. 29, 2021

Zwiastun

Gdzie obejrzeć Receptura serial online?

Receptura: Młoda studentka architektury Zosia niespodziewanie wpada na trop rodzinnego sekretu. Przekonuje się również, że miłosne dylematy mogą wykraczać poza czas. Pewnego dnia znajduje dziennik swoje prababki Marii Kielicz. Czytając go, przenosi się do 1936 roku i poznaje jej losy.

Opis serialu

Widzowie będą śledzić w niej równolegle losy dwóch bohaterek – jednej mieszkającej we współczesnej stolicy i drugiej: żyjącej w międzywojennej Warszawie. Obie podążą za tajemnicą inspirowaną przepisem na słodycz, który chcą zdobyć wszyscy. W rolę Marii Kielicz wcieli się Agnieszka Więdłocha. W obsadzie są także Jacek Koman jako Jan Wedel, Mateusz Janicki oraz aktor niemieckiego pochodzenia Fabian Prokein. Zdjęcia do kostiumowej części serialu potrwają do końca maja. W czerwcu na planie pojawią się kolejni aktorzy, którzy występować będą we współczesnej części serialu. Autorami scenariusza są: Artur Kowalewski, Dorota Jankojć-Poddębniak oraz Bartosz Staszczyszyn.

Dziennik Marii Kielicz

Klamrą spinającą dwie kobiece historie w „Recepturze” jest dziennik Marii Kielicz, który przypadkowo wpada w ręce młodej studentki architektury – Zosi. Wraz z jego kolejnymi stronami rozwija się opowieść o rozterkach, ambicjach i romantycznych wyborach kobiet szukających prawdy o sobie. Zosia odkrywa historię swojej prababki. W 1936 r. Maria, samotna matka z dyplomem z architektury, przyjeżdża do międzywojennej stolicy, aby rozpocząć nowe życie. W Warszawie kobieta otrzymuje posadę asystentki Jana Wedla. Szybko staje się jego zaufaną pracownicą i powiernicą tajemnic najprężniej działającej fabryki czekolady w Europie.

Receptura serial online cda zalukaj za darmo

Receptura
Oryginalny tytuł Receptura