Ogldaj za darmo w Amazon Prime Video!

Reacher

Feb. 03, 2022

1Sezon 1 Feb. 03, 2022

Alan Ritchson isJack Reacher
Jack Reacher
Malcolm Goodwin isOscar Finlay
Oscar Finlay
Willa Fitzgerald isRoscoe Conklin
Roscoe Conklin
Bruce McGill isMayor Teale
Mayor Teale
Maria Sten isFrances Neagley
Frances Neagley

Gdzie obejrzeć Reacher serial online?

Kiedy Jack Reacher, były oficer żandarmerii wojskowej zostaje aresztowany za morderstwo, którego nie popełnił, zostaje bohaterem spisku pełnego skorumpowanych policjantów, podejrzanych biznesmenów oraz wyrachowanych polityków. Pierwszy sezon odtwarza wydarzenia z pierwszego tomu cyklu pod tytułem Poziom śmierci. Opis według wydawnictwa Albatros brzmi następująco: Poziom śmierci opowiada o tym, jak Jack Reacher zdecydował się spędzić weekend w spokojnym miasteczku Margreave, w którym pierwszy raz od wielu lat zostaje popełnione morderstwo. Od razu podejrzenia padają na obcego w mieście.

Opis serialu

Ten serial – w przeciwieństwie do innych adaptacji książek o podobnej tematyce, jak choćby Strzelec, Jack Ryan i Bez skrupułów – jest wierny oryginałowi. Nie jest to oczywiście przełożenie Poziomu śmierci 1 do 1, ale naprawdę niewiele od niego odbiega. Właściwie największą różnicą jest osadzenie akcji w bardziej współczesnych czasach, co jest praktycznie niezauważalne, a już na pewno nie ma żadnego wpływu na fabułę. A ta, choć sztampowa i pełna klisz, podana jest w strawny sposób. Całkiem przyjemnie się ją śledzi. Niestety, największym niedociągnięciem są dłużyzny. Serial spokojnie mógłby być o jeden odcinek krótszy, jeśli by wycięto niepotrzebne ujęcia. Na szczęście jest to jedyny zarzut, jaki mam wobec tej produkcji.

Recenzja serialu

Każdy aktor w tym serialu zasługuje na brawa. Alan Ritchson to wypisz, wymaluj książkowy Jack Reacher, blisko dwumetrowy, piekielnie inteligentny kolos o aparycji i umiejętnościach interpersonalnych spadającego kowadła, co tylko dodaje mu uroku. Świetny jest też Malcolm Goodwin jako Oscar Finlay. Wymiany zdań i ripost między nimi to czysta poezja, choć Jack wydaje się czasem nieco wolniejszy. Crème de la crème grupy protagonistów to Willa Fitzgerald jako Roscoe Conklin, zastępczyni szeryfa. To twarda babka, trzymająca za gębę obu wyżej wymienionych panów. Jej drobna postura to zwodnicza pułapka. Dynamika i chemia między tą trójką jest niesamowita. Reacher lubi kopać tyłki przeciwnikom, znajdujący się na przeciwnym spektrum Finlay to wytrawny manipulant, zaś Roscoe jest gdzieś pomiędzy, równoważąc obie strony. Daje to naprawdę świetną mieszankę. Sprawia, że widz nie raz się zaśmieje.

Reacher serial online cda zalukaj za darmo

Reacher
Oryginalny tytuł Reacher