Syn marnotrawny – Prodigal Son

JT Tarmel
Keiko Agena isDr. Edrisa Tanaka
Dr. Edrisa Tanaka

Gdzie obejrzeć serial Syn marnotrawny – Prodigal Son online?

Syn marnotrawny – Prodigal Son opowiada o psychologu kryminalnym Malcolmie Brighcie, który rozwiązuje sprawy dla nowojorskiej policji. Wie, jak myślą mordercy, bo jego ojciec był jednym z nich. Malcolm Bright pomaga nowojorskiej policji rozwiązywać zagadki przestępstw, a jednocześnie ma do czynienia z manipulacyjną matką, Jessicą Whitly, irytująco normalną siostrą, Ainsleyem Whitly i zabójczym ojcem, który wciąż szuka sposobu aby związać się ze swoim synem marnotrawnym.

Recenzja serialu:

Bohaterem serialu Syn marnotrawny jest Malcolm Bright, profiler kryminalny pracujący dla FBI. Jednak gdy go spotykamy, zostaje zwolniony ze służby w agencji m.in. z powodu nieposłuszeństwa i narażenia akcji. Wybawieniem dla spragnionego rozwiązywania spraw morderstw bohatera staje się jego stary przyjaciel, Gil Arroyo, pracujący w nowojorskiej policji. Bowiem Malcolm jest niezastąpiony, jeśli chodzi o profilowanie morderców. Bright potrafi doskonale wczuć się w sposób myślenia przestępcy. Wynika to z tego, że jego ojciec był jednym z najbardziej znanych seryjnych morderców w historii, znanym jako Chirurg, z 23 ofiarami na koncie. Pierwsza sprawa u nowego pracodawcy wymusi na Malcolmie ponowne spotkanie z ojcem. Dobry protagonista w serialu to taki, któremu można kibicować, nawet przy jego niekonwencjonalnym i lekko psychotycznym sposobie bycia. I tak właśnie został napisany Malcolm Bright. Mimo całej tej otoczki zaburzeń psychicznych i traum, które mu towarzyszą, spokojnie można polubić tę postać i przejmować się jej losem. Bohater został zbudowany na kontraście, jego wygadanie, taki rodzaj dziwnego luzu i dobrych manier mieszają się z szaleńczymi atakami i rozterkami, jakie targają jego wnętrzem. Do tego Tom Payne, który wciela się w Malcolma, to strzał w dziesiątkę, jeśli chodzi o obsadzenie tej roli. Bardzo charyzmatyczny aktor, który potrafi wycisnąć jak najwięcej ze swojej postaci. Malcolm w jego wykonaniu to naprawdę interesujący, wielowymiarowy protagonista, który trzyma ten mrok w swoim wnętrzu, jednak daje mu wydostać się również na zewnątrz. Bardzo dobrze ogląda się kolejne napady szału bohatera połączone z oniryzmem w postaci jego koszmarów, które stają się bardzo namacalne w tej produkcji. Świetna mieszanka.Syn marnotrawny - Prodigal Son serial online cda zalukaj za darmo
Syn marnotrawny – Prodigal Son
Oryginalny tytuł Prodigal Son