Pisarze. Serial na krótko

Jun. 08, 2019

1Sezon 1 Jun. 08, 2019

Gdzie obejrzeć Pisarze. Serial na krótko serial online?

Pisarze. Serial na krótko, to seria kilkuminutowych odcinków, z których każdy opowiada zupełnie inną, podsyconą wysokiej próby humorem historię. W rolach głównych Maciej Stuhr i Magdalena Cielecka. Scenariusze do każdego z czterech odcinków pierwszego sezonu napisali cenieni i wybitni pisarze: Krzysztof Varga, Jakub Żulczyk, Dorota Masłowska i Katarzyna Nosowska. Maciej Stuhr i Magdalena Cielecka odgrywają postaci i sytuacje napisane specjalnie dla nich przez wybitnych pisarzy i innych artystów. Autorzy nie mieli żadnych ograniczeń w doborze tematu czy stylistyki. W związku z tym poszczególne odsłony mają miejsce w różnorodnych lokalizacjach i będą dotyczyć zarówno zjawisk społecznych i relacji między ludźmi, jak i polityki, obyczajów czy kultury. Każda z nich będzie sygnowana nazwiskiem autora.

Opis i obsada serialu

Seria kilkuminutowych odcinków, z których każdy opowiada zupełnie inną, podsyconą wysokiej próby humorem historię. W rolach głównych Maciej Stuhr i Magdalena Cielecka. Scenariusze do każdego z czterech odcinków pierwszego sezonu napisali cenieni i wybitni pisarze: Krzysztof Varga, Jakub Żulczyk, Dorota Masłowska i Katarzyna Nosowska.

Krótkometrażowa seria Pisarze. Serial na krótko składająca się z kilkuminutowych odcinków, w których Maciej Stuhr i Magdalena Cielecka odgrywają postaci i sytuacje napisane specjalnie dla nich przez wybitnych pisarzy i innych artystów. Autorzy nie mieli żadnych ograniczeń w doborze tematu czy stylistyki. W związku z tym poszczególne odsłony mają miejsce w różnorodnych lokalizacjach i będą dotyczyć zarówno zjawisk społecznych i relacji między ludźmi, jak i polityki, obyczajów czy kultury. Każda z nich będzie sygnowana nazwiskiem autora.

Pisarze. Serial na krótko serial online cda zalukaj za darmo

Oryginalny tytuł Pisarze. Serial na krótko
Data pierwszej emisji Jun. 08, 2019