Otwórz oczy

Aug. 25, 2021

1Sezon 1 Aug. 25, 2021

Zwiastun

Gdzie obejrzeć Otwórz oczy serial online?

Otwórz oczy: Cierpiąca na amnezję nastolatka próbuje odzyskać swoje życie w klinice zaburzeń pamięci, jednak zaczyna nabierać podejrzeń co do niekonwencjonalnych metod leczenia. Trzymająca w napięciu produkcja o cierpiącej na amnezję nastolatce zadebiutuje już wkrótce, dlatego koniecznie zapoznaj się ze szczegółami fabuły i zwiastunem.

O serialu

Serial Otwórz oczy powstał na podstawie książki Katarzyny Bereniki Miszczuk pt. Druga szansa z 2013 roku. Tytuł zebrał mnóstwo pozytywnych recenzji, w których nierzadko pada stwierdzenie, że od tej historii trudno się oderwać. Produkcja opowiada o Julce, czyli nastolatce, która traci rodzinę w wyniku tragicznego wypadku. Skutkiem zdarzenia jest też amnezja, z którą musi zmierzyć się główna bohaterka. Trafia więc do ośrodka, w którym ma zostać wyleczona z zaburzeń pamięci. Zostaje poddana niekonwencjonalnym metodom leczenia, które z czasem nieco wymykają się spod kontroli. Julka zaczyna miewać dziwne sny, które wydają się prawdziwe i planuje uciec z kliniki. W międzyczasie poznaje tam tajemniczego Adama, który staje się jej przewodnikiem po ośrodku. Bohaterka stara się dociec, co z otaczającego ją świata jest prawdą, a co nie.

Fabuła serialu

Główna bohaterka (Maria Wawreniuk) traci pamięć. Trafia do ośrodka leczenia amnezji, który z każdym dniem jest coraz bardziej podejrzany. Nawiedzają ją dziwne wizje, personel też nie należy do najbardziej przyjaznych. W pewnym momencie pojawia się tajemniczy Adam (Ignacy Liss), z którym coś ją łączy . Kiedy odkrywa fragment prawdy o placówce, postanawia się z niej za wszelką cenę wydostać.

To tylko początkowy zarys historii, która i tak nie jest tym, czym początkowo się wydaje. Dziewczyna nie wie komu ufać, nie wie kim jest, nie wie, co robić. Trwający jakieś cztery odcinki stan niepewności i brak odpowiedzi na najważniejsze pytania trochę denerwuje, ale przez to i przyciąga do ekranu. Serial wolno się rozkręca, lecz końcówka jest naprawdę emocjonująca. Pomimo tego, że korzysta z jednego z najbardziej oklepanych patentów na plot twist.

Otwórz oczy serial online cda zalukaj za darmo

Otwórz oczy
Oryginalny tytuł Otwórz oczy