Osiecka

Nov. 30, 2020

1Sezon 1 Nov. 30, 2020

Gdzie obejrzeć serial Osiecka online za darmo?

Osiecka: jest to serial przedstawiający życie Agnieszki Osieckiej, znakomitej polskiej poetki i twórczyni niezliczonej liczby tekstów piosenek, które wykonywały później gwiazdy polskiej estrady.

Produkcja ma przedstawiać czterdzieści lat życia Osieckiej na tle zmieniających się realiów historycznych. W poetkę wcielą się dwie aktorki – Eliza Rycembel, znana m.in. z roli w nominowanym do Oscara filmie Boże Ciało, oraz Magdalena Popławska, znana m.in. z serialu Pakt.

Agnieszka Osiecka była osobą wielu talentów. Odnosiła sukcesy jako poetka, dziennikarka, autorka tekstów piosenek, reżyserka i pisarka. Po śmierci w 1997 roku jej teksty zyskiwały na popularności i do dzisiaj są bardzo mocno cenione przez zarówno odbiorców jak i ekspertów. Wiemy też, że wiodła bardzo interesujące życie prywatne.

Fabuła i obsada serialu:

Telewizja Polska bez dwóch zdań przoduje, jeśli chodzi o seriale kostiumowe, historyczne czy biograficzne. Przykładowo w 2012 roku stacja emitowała serial Anna German opowiadający o losach legendarnej wokalistki. W 2017 roku Telewizja Polska rozpoczęła z kolei pracę o innej polskiej artystce – Agnieszce Osieckiej. Emisja serialu o poetce została zaplanowana na wiosnę 2020 roku.

Telewizja Polska musi przewidywać, że serial o Agnieszce Osieckiej okaże się dużym sukcesem. Produkcja dostała bowiem bardzo dobrą porę emisji – odcinki można oglądać w piątki o 20:35, począwszy od 6 marca. Serial będzie dostępny także online na naszej platformie. Serial liczy w sumie 13 odcinków. Jak na razie nie wiadomo, czy planowany jest drugi sezon.

W serialu grają także m.in.: Piotr Żurawski, Maria Pakulnis, Jan Frycz, Jędrzej Hycnar, Mikołaj Roznerski, Grzegorz Małecki, Mariusz Kiljan, Aleksandra Pisula, Aleksandra Konieczna, Karolina Piechota. Agnieszka Osiecka urodziła się w 1936 roku w Warszawie. Jest autorką ok. 2000 piosenek, które zostały zawarte w licznych tomach. Osiecka została odznaczona Złotym Krzyżem Zasługi i Krzyżem Komandorskim z Gwiazdą Orderu Odrodzenia Polski. Poetka zmarła w 1997 roku.

Osiecka serial online cda zalukaj za darmo

Osiecka
Oryginalny tytuł Osiecka