Ogldaj za darmo w Amazon Prime Video!

Odwilż

Sep. 01, 2020

1Sezon 1 Sep. 01, 2020

Gdzie obejrzeć serial Odwilż

Odwilż: Szczecin, przełom zimy i wiosny. Spod pękającego lodu na powierzchnię wypływa ciało młodej kobiety. Kim była, dlaczego zginęła, kogo po sobie zostawiła? Czy ci, którzy ją dziś opłakują, znali ją naprawdę? Te pytania i poszukiwanie na nie odpowiedzi będą dla głównej bohaterki mocnym, choć początkowo nieuświadomionym impulsem do konfrontacji z własną sytuacją: samotnej matki, odtwarzającej rolę perfekcyjnej policjantki, a przede wszystkim – człowieka w momencie kryzysu.

Obsada: Katarzyna Wajda i inni

Opis serialu

Serial HBO w reżyserii Xawerego Żuławskiego według scenariusza autorstwa Marty Szymanek opowiada o śledztwie w sprawie morderstwa młodej kobiety, której ciało zostaje znalezione na brzegu Odry. Zagadkę śmierci próbuje rozwikłać policjantka (grana przez Katarzynę Wajdę), która przy okazji konfrontuje się z własną sytuacją — samotnej matki w momencie kryzysu. Ze względu na pandemię ekipa serialu „Odwilż” nie wróciła na plan, dlatego HBO zdecydowało o przełożeniu premiery na przyszły rok.

O czym to obraz? Rzecz dzieje się w Szczecinie na przełomie zimy i wiosny. Spod pękającego lodu na powierzchnię wypływa ciało młodej kobiety. Kim była, dlaczego zginęła, kogo po sobie zostawiła? Czy ci, którzy ją dziś opłakują, znali ją naprawdę?
Te pytania i poszukiwanie na nie odpowiedzi będą dla głównej bohaterki mocnym, choć początkowo nieuświadomionym impulsem do konfrontacji z własną sytuacją: samotnej matki, odtwarzającej rolę perfekcyjnej policjantki, a przede wszystkim człowieka w momencie kryzysu.

„Odwilż” to kolejna oryginalna produkcja HBO EUROPE realizowana w Polsce. To kryminalny dramat obyczajowy, za produkcję którego odpowiadają: Bogumił Lipski – producent, Izabela Łopuch – executive producent, Johnathan Young – executive producent oraz Antony Root – executive producent HBO Europe. Producentem wykonawczym jest Andrzej Besztak Magnolia Films.

Odwilż online za darmo cda zalukaj

Oryginalny tytuł Odwilż
Data pierwszej emisji Sep. 01, 2020