Ogldaj za darmo w Amazon Prime Video!

Mroczne pożądanie

Jul. 15, 2020

2Sezon 2 Feb. 02, 2022
1Sezon 1 Jul. 15, 2020

Gdzie obejrzeć Mroczne pożądanie serial online?

Mroczne pożądanie to utrzymany w mrocznej stylistyce i nasiąknięty erotyzmem thriller. Wbrew pozorom fabuła jest całkiem ciekawa i wydaje mi się, że nie miałaby większego problemu z utrzymaniem uwagi widza, gdyby nie fakt że jednocześnie jest to produkcja nieznośnie wręcz rozwleczona. W dobie Netfliksa 18 odcinków to naprawdę dużo, a wystarczy wspomnieć, że scen seksu jest tu tak wiele, że gdyby je wyciąć, serial skróciłby się gdzieś o połowę. Szkoda, bo mimo niezłego aktorstwa i mrocznej intrygi, całość szybko zaczyna nużyć. To miał być jednorazowy i niezobowiązujący skok w bok. Ale nie trudno się domyślić, że takie pomysły bardzo często źle się kończą. Nie inaczej rzecz jasna w przypadku nowego thrillera Netfliksa – meksykańskiego serialu, który na przestrzeni aż 18 półgodzinnych odcinków opowiada wielowątkową fabułę z pogranicza kryminału i erotyki. Mężatka Alma wyjeżdża na weekend, który zapewnia jej cały wachlarz emocji — rozbudza namiętność, kończy się tragedią i zmusza do zadania trudnych pytań o najbliższych.

Opis serialu:

Alma Solares, świetna prawniczka i nauczycielka uniwersytecka, wybiera się na weekend do przyjaciółki, która właśnie się rozwiodła. Tam poznaje 23-letniego Dario Guerrę i przeżywa z nim szaloną noc. Po powrocie do męża i córki postanawia zapomnieć o tym „wyskoku”, jednak jej życie zmienia się w piekło. Niewinna przygoda urasta najpierw do rangi gorącej pasji, a później niebezpiecznej obsesji. Przy okazji na jaw wychodzą dawne tajemnice, które łączą wszystkich śmiertelnie mocnymi więzami.

Recenzja serialu

Wykładowczyni prawa Alma podejrzewa, że jej mąż ją zdradza. Samotna i zaniedbywana kobieta odwiedza przyjaciółkę, która namawia ją na niezobowiązującą imprezę. Tam bohaterka poznaje przystojnego młodzieńca, który szybko zawraca jej w głowie. Spędzają razem namiętny weekend praktycznie nie wychodząc z łóżka. Po powrocie do domu Alma jest pewna że romans zakończył się tak szybko, jak się zaczął, ale wkrótce ku swojemu zaskoczeniu odkrywa, że jej kochanek – Dario, dostał się na jej uczelnię i zostaje jej uczniem. Tymczasem wspomniana przyjaciółka bohaterki popełnia samobójstwo. Policja chce zbadać tę sprawę. Okazuje się, że Alma i Dario byli ostatnimi, którzy widzieli ją żywą.

Mroczne pożądanie serial online cda zalukaj za darmo

Mroczne pożądanie
Oryginalny tytuł Oscuro deseo