Ogldaj za darmo w Amazon Prime Video!

Młody Sheldon

Sep. 25, 2017

6Sezon 6 Sep. 29, 2022
5Sezon 5 Oct. 07, 2021
4Sezon 4 Nov. 05, 2020
3Sezon 3 Sep. 26, 2019
2Sezon 2 Sep. 24, 2018
1Sezon 1 Sep. 25, 2017

Jim Parsons isSheldon Cooper (voice)
Sheldon Cooper (voice)
Zoe Perry isMary Cooper
Mary Cooper
Iain Armitage isSheldon Cooper
Sheldon Cooper
Lance Barber isGeorge Cooper
George Cooper
Raegan Revord isMissy Cooper
Missy Cooper
Montana Jordan isGeorgie Cooper
Georgie Cooper
Annie Potts isConnie Tucker
Connie Tucker
Matt Hobby isJeff Difford
Jeff Difford

Gdzie obejrzeć serial Młody Sheldon online za darmo?

Serial Młody Sheldon stanowi spin-off Teorii wielkiego podrywu autorstwa twórców pierwowzoru – Chucka Lorre oraz Stevena Molaro. Jest to historia dziewięcioletniego Sheldona Coopera (Iain Armitage), który jest niezwykle utalentowanym, bardzo bystrym, ale także dość bezbronnym i naiwnym chłopcem. Dorastanie we wschodnim Teksasie nie jest dla niego łatwe – w świecie, w którym królują sport i kościół, bycie matematycznym geniuszem zdaje się jeszcze bardziej komplikować i tak trudny czas dorastania. Cała rodzina Cooperów też nie ma lekkiego życia z młodym Sheldonem. Będący szkolnym trenerem ojciec chłopca, George (Lance Barber), często nie jest w stanie nadążyć za synem, a jego kochająca matka Mary (Zoe Perry) stara się zaakceptować małego geniusza i chronić go przed niezrozumieniem i małomiasteczkową społecznością. Rodzeństwo Sheldona też nie ma łatwo, a zwłaszcza starszy brat Georgie (Montana Jordan), który ma problem z zaakceptowaniem faktu, że chodzi do jednej klasy ze swoim młodszym, dziewięcioletnim bratem. Tylko siostra bliźniaczka Missy (Raegan Revord), chociaż bywa o niego zazdrosna, jest jedyną osobą, która może powiedzieć mu prawdę.

Recenzja serialu:

„Teoria wielkiego podrywu” przeszła do historii, a Jim Parsons nie wygląda już ani trochę jak Sheldon Cooper. Nie przeszkadza mu to podkładać głos dorosłemu Sheldonowi w serialu „Młody Sheldon”. W premierze 4. sezonu spin-offu „Teorii wielkiego podrywu” do Parsonsa dołączyła Mayim Bialik w roli Amy i w pewnym momencie para zdradziła, jak nazywa się ich dzieciak: Leonard Cooper.

„To była najlepsza impreza z okazji ukończenia szkoły, na jakiej byłem. Do czasu tej, którą urządziliśmy dla mojego syna, Leonarda Coopera. Chciałem, żeby nazywał się Leonard Nimoy Cooper, ale Amy mi nie pozwoliła” – mówi dorosły Sheldon w odcinku „Graduation”, w którym jego młodsza wersja kończy szkołę średnią. „Ciesz się, że w ogóle pozwoliłam ci go nazwać Leonard” – odpowiada Amy. Po czym para zgodnie mówi „Kocham cię”. Całą scenę możecie obejrzeć poniżej.

Imię dziecka Sheldona i występ Mayim Bialik komentuje w rozmowie z TVLine Steve Molaro. Producent „Młodego Sheldona” przyznaje, że scenariusz trochę zmieniono w porównaniu z wersją sprzed pandemii, której nie udało się nakręcić przed wiosennym lockdownem. Wtedy był tylko Sheldon zdradzający imię syna, nie było Amy.  Żeby nie było wątpliwości: syn Cooperów nie nosi imienia po Leonardzie Nimoyu ze „Star Treka”, tylko po Leonardzie Hofstadterze, najlepszym przyjacielu Sheldona.

Co czeka nas dalej w spin-offie „Teorii wielkiego podrywu”? Steve Molaro mówi, że od czasu do czasu będą pojawiać się kolejne odniesienia do dalszych losów Sheldona i Amy. Przede wszystkim jednak mały Sheldon wybiera się teraz na studia – będzie to miało miejsce „gdzieś w okolicach 6. odcinka”. Wcześniej czeka nas lato z Cooperami: Missy i Sheldon na obozie biblijnym i inne atrakcje.

Młody Sheldon serial online cda zalukaj za darmo

Młody Sheldon
Oryginalny tytuł Young Sheldon
Oceny z TMDb 7.8 630 głosy
Data pierwszej emisji Sep. 25, 2017
Data ostatniej emisji Apr. 30, 2020

Detektyw Monk
Zakochani po uszy
Sort Of
Biuro
Arabela
Jean-Claude Van Johnson
Truth Seekers
Wspaniała pani Maisel
Niania
Tato, nie rób mi obciachu!
Sabrina, nastoletnia czarownica
Brockmire