Gangi Londynu

Apr. 23, 2020

1Sezon 1 Apr. 23, 2020

Zwiastun

Gdzie obejrzeć Gangi Londynu serial online?

Akcja Gangi Londynu (Gangs of London) rozgrywa się we współczesnym Londynie, który zostaje rozdarty przez walkę o władzę pomiędzy międzynarodowymi gangami. Seria rozpoczyna się od zamachu na głowę jednej z przestępczych rodzin. Kiedy szef organizacji przestępczej Finn Wallace zostaje zamordowany, nagła próżnia władzy, którą tworzy jego śmierć, zagraża kruchemu pokojowi między zawiłą siecią gangów działających na ulicach miasta. Teraz to zasmucony, niestabilny i impulsywny Sean Wallace musi przywrócić kontrolę i znaleźć osoby odpowiedzialne za zabicie jego ojca.

Recenzja serialu:

Oto zostaje zastrzelony Finn Wallace, szef przestępczego świata stolicy Wielkiej Brytanii. Jego miejsce na tronie musi zająć starszy syn, Sean. Młody gangster nie spocznie, póki nie złapie mordercy swojego ojca. W tym celu postanawia zatrzymać wszelkie, przestępcze interesy innych grup wchodzących w skład jego organizacji. To sprowadza na niego gniew przestępczego środowiska Londynu. Pomocą dla Seana staje się nieoczekiwanie Elliot, wdrapujący się po szczeblach kryminalnej kariery żołnierz organizacji Wallace’ów, który jednak nie jest do końca tym, za kogo się podaje.

Jednak mam tutaj swojego faworyta, którym jest bardzo długa, bo trwająca praktycznie cały odcinek sekwencja oblężenia przez najemników domu, w którym ukrywa się zabójca Finna Wallace’a. To prawdziwy festiwal znakomitych sekwencji od poszczególnych strzelanin, poprzez sposób nakręcenia wejścia napastników przez dach aż po fantastyczne ujęcie w slow motion wybuchu granatu. Jednak tak jak zaznaczyłem, tutaj każda scena akcji to bardzo przemyślane, dopracowane arcydzieło gatunku. Czy to scena zasadzki ze snajperem w zaułku, czy najazdu gangu Seana na miejscówkę cyganów, czy każda potyczka wręcz Elliota – sekwencje te sprawiają, że będziecie siedzieli na rogu fotela pełni napięcia i zachwytu. Zresztą wspomniane choreografie walk to już osobna dziedzina sztuki w tej produkcji. Myślałem, że nic mnie już nie zaskoczy w tej materii, a tu Gareth Evans potrafił miejscami przebić swój dyptyk Raid. Już inaczej będziecie patrzeć na materac czy też strzałkę do darta po obejrzeniu tego serialu.

Gangi Londynu serial online cda zalukaj za darmo

Gangi Londynu
Oryginalny tytuł Gangs of London