Allen kontra Farrow

Feb. 21, 2021

1Sezon 1 Feb. 21, 2021

Kirby Dick

Gdzie obejrzeć Allen kontra Farrow serial online?

Allen kontra Farrow to analiza jednego z najbardziej publicznych skandali Hollywood – trwającej od wielu lat sprawy zarzutów o molestowanie stawianych pod adresem Woody’ego Allena, także jego późniejszy proces o opiekę i związek Allena z córką Mii Farrow, Soon-Yi. Woody Allen to jeden z najbardziej znanych amerykańskich reżyserów wszechczasów. Niestety, sławę przyniosła mu nie tylko jego nadzwyczajna praca artystyczna, ale także kontrowersje dotyczące jego życia osobistego. HBO stworzyło krótki serial dokumentalny dotyczący najważniejszych wydarzeń i faktów związanych ze skandalem wokół Allena.

Fabuła serialu:

Czteroodcinkowy dokument HBO, autorstwa wielokrotnie nagradzanego duetu, Kirby’ego Dicka i Amy Ziering, oraz Amy Herdy, przedstawia okoliczności sprawy, która przez wiele lat trafiała na czołówki gazet. Były to oskarżenia Woody’ego Allena o molestowanie wówczas 7-letniej Dylan, jego przysposobionej córki, którą adoptował wraz z Mią Farrow. Twórcy dokumentu nie skupiają się w nim wyłącznie na sensacyjnych doniesieniach, ale przedstawiają prywatny kontekst i kulisy jednego z największych i najbardziej publicznych skandali Hollywood – walki o prawa do opieki nad dziećmi, ujawnienia romansu Allena z córką Farrow, Soon-Yi, oraz późniejsze kontrowersje.
Za produkcję dokumentu odpowiedzialny jest wielokrotnie nagradzany za filmowe śledztwa duet, Kirby Dick i Amy Ziering, a także Amy Herdy. Twórcy serialu nie skupili się wyłącznie na sensacyjnych doniesieniach, ale również zrobili wszystko, by zarysować prywatny kontekst i kulisy jednego z największych i najbardziej publicznych skandali Hollywood. Twórcy nowego serialu HBO przedstawiają kulisy romantycznego związku Mii Farrow i Woody’ego Allena, którzy przez wejście w nieformalny związek, stali się jedną z najbardziej wpływowych par w Hollywood i w ciągu dekady nakręcili wspólnie 13 kultowych filmów. Allen został ojcem dzieci Farrow z jej wcześniejszych związków i doczekał się z nią także wspólnego potomstwa. Ich zawodowe sukcesy i prywatne osiągnięcia miały jednak bardzo mroczny kontekst…

Kulisy romantycznego związku Mii Farrow i Woody’ego Allena

Kulisy romantycznego związku Mii Farrow i Woody’ego Allena, którzy stali się jedną z najbardziej wpływowych par w Hollywood i w ciągu dekady nakręcili wspólnie 13 kultowych filmów. Allen został ojcem dzieci Farrow z jej wcześniejszych związków i doczekał się z nią także wspólnego potomstwa. Ich zawodowe sukcesy i prywatne osiągnięcia miały jednak mroczny kontekst. Dokument przedstawia tragiczny wpływ traumatycznych wydarzeń na całą rodzinę oraz sceptycyzm i falę krytyki, z jaką spotkały się oskarżenia.

W serialu „Allen kontra Farrow” pojawia się też znane osoby ze świata kultury, które analizują dorobek Allena w szerszym kontekście i podkreślają, że informacje na temat prywatnego życia artystów mogą prowadzić do ponownej oceny ich prac.

Twórcami są Kirby Dick i Amy Ziering, których przełomowe filmy (najnowszy to „Mamy to na taśmie”) wywarły ogromny wpływ na amerykańskie instytucje i kulturę, doprowadziły do zmiany polityki i podjęcia ogólnokrajowych dyskusji.

Allen kontra Farrow serial online cda zalukaj za darmo
Allen kontra Farrow
Oryginalny tytuł Allen v. Farrow
Data pierwszej emisji Feb. 21, 2021