Venom 2: Carnage Film Online.

Obecnie oglądających: 144

Venom 2: Carnage

Sep. 15, 2021USAPG

WYSZUKIWARKI FILMOWE

Jaki problem chcesz zgłosić?

Gdzie obejrzeć Venom 2: Carnage film online?

Początek „Venom 2: Carnage” pokazuje jednak, jak niewiele z tych planów zostało. Jest zdecydowanie mniej jedzenia głów niż mięsożerny obcy mógłby sobie życzyć. Nawet na kurczaki patrzy teraz w rozczulający sposób – w końcu para ptaków nazywa się Sonny i Cher, jak mógłby je skrzywdzić? Nie, zjedzenie uroczego duetu nie wchodzi w grę. Venom oswojony to jednak Venom sfrustrowany. Obiecywał sobie przecież wspaniałe przygody, ale ten nudziarz Eddie podkopuje jego wszystkie znakomite pomysły (jak chociażby wyssanie mózgu przypadkowego kieszonkowca w ciemnym zaułku).

Opis filmu

Nie ma co się czarować, Venom z 2018 roku zawiódł oczekiwania wszystkich fanów, w tym moje. Spodziewałem się dużo więcej po produkcji w reżyserii Rubena Fleischera. Miałem wrażenie, że sam twórca nie za bardzo wiedział, jaki film tworzy i dla kogo. Dlatego do kontynuacji podchodziłem z dużą dozą nieufności, choć fakt, że za reżyserię tym razem zabrał się Andy Serkis, dawał mi odrobinę nadziei, że będzie lepiej. Piszę „odrobinę”, bo za scenariusz wciąż odpowiada Kelly Marcel, która poległa przy pierwszej części, dając nam strasznie nierówną historię.

Recenzja filmu

Krótko mówiąc: historia napisana przez Kelly Marcel nie zachwyca. Jest prosta i nie ma praktycznie żadnych twistów, choć autorka – jakby na otarcie łez – starała się tam wcisnąć trochę więcej postaci znanych z komiksów, niż to miało miejsce w poprzedniej części. Największą bolączką scenariusza jest brak pewnej konsekwencji. Niektóre wątki i zachowania bohaterów są niezrozumiałe, a czasami nawet irracjonalne. Na szczęście to nie fabuła jest tutaj najważniejsza. Serkis wydobył wszystko, co było dobre w pierwszej części, czyli pokręconą relację Brocka z Venomem, i wokół tego zbudował cały film. Ten film to zabawne buddy movie. Produkcja opowiada o szalonej relacji dwóch kumpli, którzy się nienawidzą, ale jednocześnie nie mogą bez siebie żyć. Venom nie jest już krwiożerczym pasożytem pożerającym każdego, kto mu się nie spodoba. Nauczył się przestrzegania pewnych zasad i hamuje swoje żądze. By przetrwać, żywi się tylko specjalną czekoladą dostępną w sklepie pani Chen oraz kurczakami w ilościach hurtowych. Po cichu marzy o tym, by zostać superbohaterem broniącym miasta, który zjadałby przestępców w ramach kary. Oczywiście Eddie mu na to nie pozwala. Na związku tych dwóch postaci trzyma się więc cały film. Wymiany zdań pomiędzy nimi są przekomiczne. Nie dość, że dialogi są świetnie napisane, to jeszcze dynamika dwóch bohaterów granych przez Toma Hardy’ego jest świetna. Każdy z nich ma ego napompowane do niebotycznych rozmiarów. Widz naprawdę czuje, że oni się nienawidzą.

Venom 2: Carnage film online cda zalukaj za darmo

Oryginalny tytuł Venom: Let There Be Carnage