Miłość do kwadratu Film Online.

Obecnie oglądających: 264

Miłość do kwadratu

Feb. 11, 2021Poland101 Min.PG

WYSZUKIWARKI FILMOWE

Jaki problem chcesz zgłosić?

Gdzie obejrzeć Miłość do kwadratu film online?

Miłość do kwadratu ma solidny pomysł na historię, która dobrze pasuje do konwencji komedii romantycznej. Bohaterką jest Monika, która pracuje jako nauczycielka. Prowadzi ona podwójne życie, więc jednocześnie jest supermodelką Klaudią, która chce szybko zarobić pieniądze, by spłacić długi ojca. W jakimś stopniu świat akcji stara się łączyć dwa podejścia do komedii romantycznej w Polsce: z jednej strony mamy blichtr, luksusy, czyli bardziej typową konwencję bajkową komedii romantycznych, ale z drugie mamy zwyczajną dziewczynę żyjącą w mieszkaniu i pracującą jako nauczycielka, więc to bardziej przyziemne i lubiane podejście przez widzów, bo łatwiej się utożsamić się z bohaterem. Połączenie tych dwóch podejść powinno dać dobrą historię, ale nie wszystko wyszło zgodnie z zamierzeniami.

Recenzja filmu

Największy problem Miłości do kwadratu jest nazywanie tego filmu „komedią”, bo w żadnym razie nie jest to film zabawny. Co więcej, trudno dostrzec nawet najmniejsze próby tworzenia gagów, by było wesoło i śmiesznie. Nie dostrzegłem żadnych ruchów, które usprawiedliwiłyby osadzenie tej opowieści w tym gatunku i to wzbudza dość dużą konsternację, bo do końca nie wiadomo, czym ten film ma tak naprawdę być. Nie jestem też przekonany, czy reżyser i scenarzyści też do końca wiedzieli, bo prędzej dostrzec można trochę chaosu, dziwny montaż (czasem wręcz można odnieść wrażenie, że wątki są ucinane jak w kwestii długów ojca), który też nie pozwala wybrzmieć wielu scenom. A do tego jest kilka momentów dziwnie absurdalnych i trudnych do zaakceptowania pod kątem zachowania bohaterów, czy problemów stawianych im na drodze, które zamiast wychodzić naturalnie, emocjonalnie, wywołują raczej negatywne reakcje. A to też determinuje złą kulminację, która zamiast uderzać w emocjonalne nuty, nawet lekko wzruszać, osiąga efekt odwrotny od zamierzonego. Wszystko, co do tej pory udało się stworzyć, kompletnie się rozmywa i pozostawia spory niesmak.

Obsada filmu

Zaletą filmu jest obsada. Adrianna Chlebicka, która swoją rolą w internetowym serialu „Kontrola” pokazała, że jest zdolną aktorską bestią, ma w sobie tony uroku oraz energii, przez co łatwo kibicować Monice. Podobnie miło patrzy się na Mateusza Banasiuka, którego aktorski potencjał wciąż nie został wykorzystany, ale widać, że chociaż trochę próbował bawić się figurą pozera, jaką zgotował mu scenariusz. Na drugim planie świetny Krzysztof Czeczot, Ewa Szramel-Kolasińska i pies Gustaw, którego tudno nie skojarzyć z jednym z największych hitów Bedoesa.

Za reżyserię odpowiada Filip Zylber, twórca takich produkcji jak „Serce nie sługa” czy „Jak poślubić milionera”. W obsadzie znaleźli się: znana z serialu internetowego „Kontrola” i „M jak miłość” Adrianna Chlebicka, a także Mateusz Banasiuk, Mirosław Baka, Wojciech Kalarus, Krzysztof Czeczot, Anna Smołowik czy Jacek Knap.

Miłość do kwadratu film online cda zalukaj za darmo

Miłość do kwadratu
Oryginalny tytuł Miłość do kwadratu