Gierek Film Online.

Obecnie oglądających: 246

Gierek

Jan. 21, 2022Polska140 Min.

WYSZUKIWARKI FILMOWE

Jaki problem chcesz zgłosić?

Gdzie obejrzeć Gierek film online?

Gierek. „Gierkowskie” czasy przyniosły nie tylko zmiany w kraju, wiele inwestycji i związanych z tym finansowych konsekwencji. Miały wówczas miejsce także zmiany w samym narodzie, a szczególnie w kobietach. Te przeobrażania postarali się przenieść na ekran twórcy produkcji. Przedstawili oni Polskę niezwykle „kolorową”. Kobiety lat 70 i 80-tych zaczęły ubierać się bardzo barwnie, chętniej sięgały po wesołe ubrania, częściej zaglądały do babcinych szaf. Można było to zauważyć na ulicach, z których zniknęły szare i nijakie stroje, w których chodzono za czasów Gomułki.

Obsada filmu

W filmie występują: Michał Koterski, Małgorzata Kożuchowska, Agnieszka Więdłocha, Sebastian Stankiewicz, Antoni Pawlicki, Rafał Zawierucha, Ewa Ziętek, Jan Frycz, Filip Tłokiński, Krzysztof Tyniec, Maciej Zakościelny, Mikołaj Roznerski, Cezary Żak. Gierek jest najnowszym filmem Global Studio, producentów „Procederu”, „Krime Story. Love Story” (premiera w 2022 roku)

O filmie

Film to produkcja polska, która przedstawia historię życia I sekretarza KC PZPR w latach 1970-80. Filmowe dzieło jednak nie skupia się tylko na postaci, którą obecnie wielu wspomina z rozrzewnieniem. Ważnym aspektem fabuły jest również przedstawienie stylu życia dawnych lat i pewnych zmian, które miały miejsce w naszym kraju wraz z pojawieniem się tego polityka.

Misiek jako Gierek

Michał „Misiek” Koterski, który do roli przytył aż 17 kilogramów! Aktora kojarzymy z ról w takich produkcjach jak: 7 uczuć, Swingersi, Dzień świra, Pech to nie grzech czy Porady na zdrady. W roli jego żony, Stanisławy Gierek, zobaczymy Małgorzatę Kożuchowską, znaną z roli w serialu Rodzinka pl., serii filmów Kiler czy z filmu Wyszyński. Zemsta czy przebaczenie, który wkrótce będzie mieć swoją kinową premierę.

Gierek film online cda zalukaj za darmo

Gierek
Oryginalny tytuł Gierek